NEWTONE ONLINE voor zelfbouw van gitaar effecten

U bent hier: Home > Projecten

Projecten

 • The Range. Een uitgebreide beschrijving over het zelf bouwen van een Rangemaster, alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Moeilijkheidsgraad: beginner. De nieuwste beschrijving van dit project is Versie 3, download deze hier. Voor degenen die de beschrijving van de vorige versie willen zien, deze staat  hier. In het forum staat een bijdrage waarin te zien is hoe 'The Range' eventueel in een kleinere behuizing kan worden ingebouwd. Kijk daarvoor hier.

 • Muff Fuzz. Een uitgebreide beschrijving over het zelf bouwen van een Electro Harmonix Muff Fuzz, alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Het project wordt uitgevoerd op stripboard en is zeer compact. Moeilijkheidsgraad: beginner. Download de beschrijving hier.

 • The Plus. Een uitgebreide beschrijving over het zelf bouwen van een MXR Distortion+, alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Moeilijkheidsgraad: beginner. De nieuwste versie is V3, de beschrijving kunt u hier downloaden. Indien u de handleiding van versie 1 nog wil zien, deze staat hier. De wijzigingen voor V2 staan hier.

 • The Screamer. Een uitgebreide beschrijving over het zelf bouwen van een Tube Screamer TS808, alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Moeilijkheidsgraad: gevorderd, de beschrijving kunt u hier downloaden.

 • The Flipster. Een uitgebreide beschrijving over het zelf bouwen van een Bass Overdrive (het effect is dus bedoeld voor basgitaar), alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Voor het bouwen van dit project is een multimeter aan te bevelen. Moeilijkheidsgraad: gevorderd, de beschrijving kunt u hier downloaden.

 • Big Daddy. Een beschrijving over het bouwen van een Big Daddy, een zeer heavy overdive/distortion. Dit project is afgeleid van het gelijknamige project van Runoffgroove. Er zijn wel een aantal wijzigingen gemaakt. De ultimate Big Daddy is voorzien van een Marshall tone stack. Alle componenten zijn in de winkel verkrijgbaar. De moeilijkheidsgraad voor dit project: Gevorderd. De moeilijke zaken zijn de uitgebreide bedrading, het biassen en het pas en meetwerk voor de behuizing. Download de beschrijving hier.

 • The Bender. Dit project betreft één van de variaties uit de overbekende Tonebender familie. Evenals zijn grote voorbeeld werkt dit effect met positieve massa. Dit project betreft een luxe 3-knops Tonebender die voorzien is van 3 Germanium transistors. De Tonebender is de ultimate Germanium Fuzz. Doordat er een toonregeling is toegevoegd is The Bender veelzijdiger dan de tweeknops versies die vaak te schel worden gevonden. De moeilijkheidsgraad voor dit project: Gevorderd, vanwege de uitgebreidere bedrading. Wanneer u eerder zelf een effect heeft gebouwd zal The Bender eenvoudig te maken zijn. De nieuwste versie is V2, download de beschrijving  hier. Indien u de beschrijving van Versie 1 nog wil zien, deze staat  hier.

 • The Flower Booster. Dit project betreft een clone van een booster van een bekende boutique bouwer. Naar verluid is het origineel afgeleid van een stukje electronica uit een studio mengpaneel uit de jaren 60. Evenals het origineel wordt het project uitgevoerd op een experimenteerboard met banen. Dit project is tot stand gekomen dankzij de samenwerking op het Newtone forum. De moeilijkheidsgraad voor dit project: Beginner. Download de beschrijving hier.

 • The GE-Buffer. Dit project betreft een buffer (ook wel Long Line Driver genoemd) die oorspronkelijk is gepubliceerd door Jack Orman. Het betreft een buffer op basis van een Germanium transistor. Dit project laat goed zien dat voor eenvoudige projecten een PCB niet noodzakelijk is, het project wordt uitgevoerd op een experimenteerprint met banen. Al met al een leuke, eenvoudige maar effectieve buffer die wat Germanium Voodoo zal toevoegen aan elk effectboard. De moeilijkheidsgraad voor dit project: Beginner. Download de beschrijving hier.

 • The Tremolo. Dit project betreft een Tremolo op basis van de EA Tremolo waaraan een Jfet voorversterker is toegevoegd die ook los gebruikt kan worden door middel van de Boost Only schakelaar. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Moeilijkheidsgraad: gevorderd, de beschrijving kunt u hier downloaden.

 • The Electric Brownie. Dit project betreft een leuke Overdrive op basis van de Eectric Brown . Zoals de naam een beetje aangeeft kun je een 'brown' geluid verwachten. Het effect reageert goed op de volumeknop van de gitaar waardoor hij zeer goed bruikbaar is. Ook is het nu mogelijk een bouwpakket van dit effect te bestellen. Moeilijkheidsgraad: enigszins gevorderd, de beschrijving kunt u hier downloaden.

Er zijn nu ook BC108A BC108B en BC108C metal can transistors verkrijgbaar in de webwinkel.

We hebben een batch OC44 transistors gevonden van uitmuntende kwaliteit. Deze zijn via de webwinkel te verkrijgen.

 

(c) 2019 Newtone VOF
Powered by CMSimple | Thanks to: ge-webdesign.de | Login

nach oben