Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Effect apparatuur / Re: Mijn nieuwe overdrijf is vett!
« Laatste bericht door Flo Gepost op Gisteren om 20:53:31 »
Oke! Graag gedaan. Fijn dat je het ff hebt geprobeerd. Als het voor jou goed klinkt, is het goed!  8)
2
(Buizen)versterkers / Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Laatste bericht door Flo Gepost op Gisteren om 20:50:57 »
Citaat
Wat zou een buffer moeten doen in jouw opinie, Flo? Heb je eventueel een suggestie?
Ik was ff vergeten dat je juist een OD nodig had om het verlies aan vervorming te compenseren, waar je met een cleane buffer / passieve volume pot last van had.
Een buffer moet wat mij betreft alleen van hoge imdedantie naar lage impedantie converteren, zonder klank- of volume-verandering.
Ik had dus Booster moeten zeggen ipv Buffer.
Ik heb verder geen suggestie.

Citaat
Als ik dit op deze manier doe heb ik op het totaalgeluid ineens veel minder drive???? Hoe zou dat nu kunnen?
Ik neem aan dat je met "drive" de vervorming bedoeld.
Ik stel me voor dat er na de FX return, oversturing wordt veroorzaakt. Mogelijk in de fase-draaier die hoogst waarschijnlijk NA de FX loop zit (zoals je geloof ik schreef). Dan heeft het signaal wat uit je effecten komt, en de FX Return in gaat, een lager volume dan zonder de effecten te gebruiken. Kwam de verwachte "drive" weer terug als je de effecten in de FX loop uit zet (bypassed)?

Citaat
Zou de kabellengte parten spelen?
Dat denk ik niet. Bij lange kabels zou ik slechts verlies van hoge frequenties verwachten door de relatief hoge kabel capaciteit, maar geen drastisch volume verlies van het signaal.

Het lijkt erop in het gehele verhaal, dat je last hebt van de vervorming die na de FX loop in de versterker plaatsvind. Ik verwacht dat als je de vervorming alleen door de preamp laat veroorzaken, en niet door de fase draaier, al deze problemen weg gaan. Je moet dan zorgen dat het signaal altijd met hetzelfde lage volume naar de FX Return gaat, zodat de fase draaier buis nooit gaat oversturen. Maar mogelijk vind je dat niet zo goed klinken.
3
Effect apparatuur / Re: over the top buizen screamer
« Laatste bericht door Flo Gepost op Gisteren om 20:16:50 »
Oscillatie problemen bij hoge versterking kunnen, naast afschermings problemen, ook komen door (lange) bedrading, overspraak en layout problemen.
4
Effect apparatuur / Re: over the top buizen screamer
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 12 november 2018, 18:49:46 »
even een update. Had bij het opschroeven van de gain toch nog wat last van oscillatie verschijnselen. Om dit uit te bannen heb ik een kleine wijziging in het schema gedaan. Na de eerste versterkertrap heb ik nu een trimpot van 1Meg geplaatst ipv de spanningsdeler. Nu heb ik de "trimpot" zodanig ingesteld dat hij met de gainregelaar op 0 een heel licht randje geeft aan het geluid. Nu kan ik de gain over zijn gehele bereik gebruiken zonder hinderlijke pieptonen. Voor de duidelijkheid het schemaatje er weer onder.
5
Effect apparatuur / Re: A10K stereo potmeter voor printplaat
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 12 november 2018, 18:43:58 »
Top
6
(Buizen)versterkers / Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 11 november 2018, 22:25:37 »
Dat met de passieve volumepot heb ik meteen toen ik de amp kreeg al geprobeerd. (Ik gebruik deze methode al tientallen jaren op mijn andere amps.)
Dit werkt niet goed bij de Sheriff omdat je bij een teruggedraaide volumepot in de loop ook de nodige drive/gain inlevert. Dus je volume gaat wel omlaag maar je scheurt ook minder. Vandaar dat ik een transparante overdrive gebruik om het gainverlies te compenseren. Net als Dom Hawthorne in dit filmpje demonstreert: https://www.youtube.com/watch?v=tJL609PlKYI&t=246s Werkt voor mij tot nu toe goed. Ook omdat de behoefte aan laag op hoge (gig) volumes wat afneemt.

Wat zou een buffer moeten doen in jouw opinie, Flo? Heb je eventueel een suggestie?

Gisteravond liep ik live echter tegen een nieuw probleem aan. Met een flink oversturende versterker gaan mijn vertragingseffecten bij voorkeur via de fx loop. Ik volg dan deze route:
send>Timmy>gebufferde EA Tremolo>Chorus>Delay>Reverb>return
Als ik dit op deze manier doe heb ik op het totaalgeluid ineens veel minder drive???? Hoe zou dat nu kunnen?
Zou de kabellengte parten spelen?

Omdat ik gisteravond tijdens de soundcheck geen tijd had om dit te verhelpen heb ik alle effecten maar weer zoals gewoonlijk in serie tussen gitaar en pre-amp van de Victory geschakeld.
Gainprobleem verholpen, maar je delay bijvoorbeeld werkt totaal anders met een overstuurde amp.
Wel weer een volvet geluid. Dat was zeker genieten.

Ik ben er wel achter dat de Victory Sheriff geen standaard amp is waar je je bekende trucs voor volume en drive op kunt loslaten. Er valt nog veel te experimenteren.
7
Effect apparatuur / Re: over the top buizen screamer
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 11 november 2018, 21:25:24 »
Grappig is dat mijn zoon een harde piep hoorde, die ik in de verste verten niet kon horen. Mijn echtgenote hoorde hem ook. Mijn gehoor is door een herseninfarct enorm achteruit gegaan. Heb nu (na negen jaar en negen jaar klachten van mijn omgeving lol) gehoor apparaatjes voor beide oren maar de grafieken laten zien dat het gehoor op 2,8kHz tot 4kHz op min 80-100 dB zit. Daar dus compleet doof en daar helpt een gehoor apparaatje niets aan. Boven de 1 kHz duikt de grafiek scherp naar beneden, dus door de apparaatjes hoor ik dit gebied nu wel maar tot ca 4 kHz. Goed de piep zat er dus boven, en ik moest een manier verzinnen om dit te horen. Tadaaa een octaver vlak voor de versterker en op 1,5 octaaf lager gezet en daar was de piep. Na een lange zoektocht merkte ik dat wanneer ik mijn hand naar het buisje bracht dat de piep veranderde. Dus een metalen afschermingjasje om de buis gemaakt en weg was de piep. Waarschijnlijk doordat ik hem toch vrij hoog in gain heb ingesteld is de buis gaan piepen door de omgeving. Nu helemaal goed. Ga proberen wat op de videorecorder te plakken. Gaaf zo een hobby.
8
Effect apparatuur / Re: A10K stereo potmeter voor printplaat
« Laatste bericht door autostatic Gepost op 11 november 2018, 21:21:26 »
Hallo Frans, bedankt voor de links! Musikding heeft ze dus gewoon, overheen gekeken, bestel daar vaak de spullen die ik bij Newtone zo snel niet kan vinden. Nogmaals bedankt! En bouwen gaat lukken, ik post wel een verslagje aangezien er vast ook wel Newtone onderdelen in komen te zitten.
9
Effect apparatuur / Re: Mijn nieuwe overdrijf is vett!
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 11 november 2018, 21:15:31 »
Hoi Flo, jouw oplossing geprobeerd. Het geluid wordt er minder "smerig" van. Ik denk door dit misbruik van de opamp de gruizigheid door de opamp geleverd wordt. Dus weer terug gebouwd. Heb wel gezien in de datasheet dat de opamp tegen constante kortsluiting van de uitgang beveiligd is, dus misschien doet de electronische beveiliging dit wel. Ik hou hem zo en zie wel waar het schip strand. Vind dit net wat heftiger en geeft vooral in het hoog een lekker smerig randje.
Bedankt voor de adviezen en rock on. Groet Frans
10
Effect apparatuur / Re: A10K stereo potmeter voor printplaat
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 11 november 2018, 21:09:13 »
Hoi autostatic, wel geen print uitvoering. maar met wat soldeerwerk en stevig draad moet dit aan te passen zijn, https://www.musikding.de/Alpha-Potentiometer-16mm-Stereo-10k-lin_1


Deze is voor printmontage helaas geen afbeelding,   https://www.musikding.de/Potentiometer-16mm-gew-print-Stereo-10k-log_1   Deze pots zijn precies zoals die van SmallBear eruit zien
Succes met de bouw. groet Frans
Pagina's: [1] 2 3 ... 10