Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Effect apparatuur / Re: Solstice: een DIY overdrive met veel tweak mogelijkheden
« Laatste bericht door autostatic Gepost op Gisteren om 13:46:04 »
Klinkt erg interessant, als ik m'n huidige projectjes af heb ga ik zeker een Solstice proberen! Een OD/Distortion met een uitgebreide toonregeling is altijd welkom.
2
(Buizen)versterkers / Re: Victory Amps The Sherriff 44
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 14 oktober 2018, 12:21:39 »
Afgelopen week heb ik uiteindelijk een Victory Sheriff 44 head gekocht.
Wat een vette bak is dit. Echt een dik Marshall geluid maar dan beter. Gisteravond kon ik hem in de oefenruimte even lostrekken en ik was erg onder de indruk van de prestaties. Het vermogen van de amp is schakelbaar van 6 naar 30 of de volle 45 Watt.
Bij 6 Watt krijg je een mooie eindtrap-oversturing. Maar de 45 Watt instelling geeft het grootste dynamische bereik.
Een nadeel is wel dat ik geen mooie volumeboost voor solo's kon bewerkstelligen. Eerder deed ik dat door een potmeter in de fx-loop aan of uit te schakelen.
Bij deze amp werkt dat niet goed omdat je gain ook minder wordt in de rhythm-stand. Volgens de fabrikant heeft dat te maken met het feit dat de mastervolumepot na de fasedraaier wordt geschakeld en dat alle trappen inclusief de fasedraaier en fx-loopbuffer worden overstuurd als je het volume opendraait.
Dit verschijnsel vind ik wel een probleem.
Van middag ga ik eens kijken of het is op te lossen met een TS9 in de loop. Dan stel ik het slaggitaarvolume in met de TS beneden unitygain, en het gemis aan drive draai ik dan bij met de drive regelaar vd TS.
Of zou een schakelbare tweede mastervolumepot een goede optie zijn? Heeft iemand hier ideen over? Is zoiets haalbaar of compleet af te raden?
Ik ga hier de fabrikant zo nog even over mailen.

Qua bouw vind ik het wat tegenvallen. Van binnen ziet het er allemaal erg netjes en goed georganiseerd uit, maar het is erg compact. Als je bijvoorbeeld een potmeter wil vervangen moet alles eruit. Ze zijn niet, zoals ik dat graag zie, bedraad op de printplaat aangesloten. De pots zitten rechtstreeks op de printplaat en deze hangt, wel met extra ondersteuning, met de pots aan het chassis. Eigenlijk houd ik niet zo van een dergelijke constructie. Ik heb al vaker gezien dat op deze manier soldeerverbindingen mechanisch te zwaar belast worden. Maar goed, er zit vijf jaar garantie op het ding, en we zien wel waar het schip strandt.
De klank is in elk geval geweldig!
3
Effect apparatuur / The Range met
« Laatste bericht door johanbij Gepost op 12 oktober 2018, 18:35:43 »
Ik heb de range gebouwd, maar met meer dan de drie mogelijke standen die de kit van Newtone aanbood.
De MKT condensators heb ik aangesloten op een 10 standen rotoschakelaar. Ik heb nu een treble booster met 10 mogelijke standen
Het werkt prima echter als ik in de fullboost area kom dan krijg ik een tik als ik de schakelaar een stand verzet. In de treble boost area hoor je dit niet.
full boost 47nF, 33nF, 22nF, 15nF,  10nF   treble boost 6.8nF, 4.7nF ,3.3nF, 2.2nF en 1nF
Het schema is verder precies hetzelfde als de Range, wat kan ik nog doen om die tik kwijt te raken
4
Effect apparatuur / Re: Solstice: een DIY overdrive met veel tweak mogelijkheden
« Laatste bericht door nucleonfx Gepost op 12 oktober 2018, 11:19:44 »
Ruud stuurde me een link naar zijn bouwsel, dus ik heb na jaaaaaaren klant te zijn eindelijk ook maar eens een forumaccount aangemaakt hier.

Mooi doosje Ruud!

@Autostatic: het meest bijzondere aan de Solstice is wat mij betreft de EQ. Hij is heel breed, dus niet heel frequentiespecifiek, maar je kunt de middenfrequentie wel instellen. Dit in combinatie met de driestandenschakelaar zorgt er voor dat je echt goed de focus kunt leggen op bas, midden of treble. Dus als je voor transparant gaat, zet je alles in het midden en klaar ben je. Maar je kunt er ook die typisch nasale sound van een tubescreamer uit halen of juist meer de treble boost kant op gaan.

De keuze voor de OPA chip is aan de bouwer, maar ik raad 'm aan omdat ik merkte dat met bv. een 4558 chip ik de hoeveelheid ruis storend ga vinden. Ook dat heeft vooral te maken met de EQ sectie, maar ook omdat ik in mijn eerste proto het ingangssignaal behoorlijk boostte met een J201. Ik ga nu voor een veel lagere input gain.

Ik heb nog printjes beschikbaar, dus als je het eens wil proberen, zie mijn handtekening :)
5
Off Topic / Re: Nieuw hier
« Laatste bericht door autostatic Gepost op 11 oktober 2018, 14:45:17 »
Oh die ziet er cool uit! Soort van hybride silicium/germanium fuzz. Veel plezier en succes!!
6
Off Topic / Re: Nieuw hier
« Laatste bericht door ostx Gepost op 10 oktober 2018, 14:07:12 »
Deze had ik op het oog. Simpel genoeg om mee te starten dacht ik zo.

https://www.musikding.de/The-Easy-Fuzz-kit
7
Effect apparatuur / grote patch boxen
« Laatste bericht door peter klank Gepost op 9 oktober 2018, 19:57:49 »
Ik zou misschien mijn eigen patch boxen willen maken omdat ik niet vind wat ik nodig heb. ik heb zeer weinig kennis over electronica, en ik ben al begonnen met informatie te lezen op dit forum. Alleen is het moeilijk om de kennis eruit te filteren die ik nodig heb zonder eerst de basis electronica te bestuderen (veel meer dan ik waarschijnlijk nodig heb).

dus dacht ik hier te vragen of iemand tips & tricks heeft bij het bouwen van patch boxen, meer dan tips met tips verbinden en sleeves met sleeves.. ik denk dan vooral aan de gronding.

Ik heb 1 patch box nodig met: 4x mono jack, 3x XLR, 1x midi din 5 pin, en eventueel ook 1 DC 2.1mm.
en dan ook nog een box met: 12x mono jack, 1 midi, en 1 DC 2.1mm.

komt er meer bij kijken dan alle aansluitbussen met elkaar te verbinden? moet er iets op de aluminium behuizing aangesloten? hoeveel? is er iets waar ik op moet letten?
8
Effect apparatuur / Re: AMZ Jfet Splitter
« Laatste bericht door autostatic Gepost op 9 oktober 2018, 18:22:17 »
Graag gedaan en succes!
9
Effect apparatuur / Re: AMZ Jfet Splitter
« Laatste bericht door Lucsola Gepost op 9 oktober 2018, 17:10:28 »
Ik wil per outgang een aan/uit knop hebben, en bedankt vd uitleg! ik zal het uit gaan proberen!
10
Effect apparatuur / Re: AMZ Jfet Splitter
« Laatste bericht door autostatic Gepost op 9 oktober 2018, 13:49:05 »
Wil je met n schakelaar alle drie de uitgangen tegelijkertijd aan en uit kunnen zetten of wil je drie aparte schakelaars gebruiken? Bij de eerste optie kun je een 3PDT (of een 3PST maar die zijn minder goed te krijgen en een 3PDT volstaat ook) gebruiken en bij de tweede optie drie SPST's. Wat er gebeurt is dat je met een SPST parallel aan R5, R7 en R9 een afsnijweggetje maakt voor het signaal, staat de schakelaar uit dan moet het signaal door de uitgang, staat de schakelaar aan dan zal het signaal de weg met de minste weerstand kiezen en dus wegstromen via de aarde (want minste weerstand).
Pagina's: [1] 2 3 ... 10