Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Effect apparatuur / Re: Koch Twintone II / channel switch
« Laatste bericht door andre Gepost op 16 augustus 2018, 15:37:40 »
Verbazend dat e nog een beetje licht geeft met een 1M serieweerstand.
Kennelijk best een hi-bright LED dan.

Ik heb die 1k ook maar een beetje gegokt want ik weet niet hoeveel spanning er op komt,
maar in geval van bijv. 12V dan is die 1k in ieder geval een veilige waarde.
2
Effect apparatuur / Re: Koch Twintone II / channel switch
« Laatste bericht door SytseB Gepost op 16 augustus 2018, 15:30:07 »
ach tjeempie... terwijl ik dit typ zie ik mn eigen fout. In de tekening staat 1000ohm (= dus 1K en niet 1M)

DOM! :-[

Ik ga een ander weerstandje zoeken, ligt vast nog wel iets ergens.

Als ie helemaal af is, post ik wel even een fotootje.

Grt
Sytse
3
Effect apparatuur / Re: Koch Twintone II / channel switch
« Laatste bericht door SytseB Gepost op 16 augustus 2018, 15:25:00 »
De schakeling werkt helemaal zoals het hoort. Heel prettig!

Alleen de LEDs geven maar een heel klein beetje licht. Kan het zijn dat de weerstand ervoor te groot is?

Ik heb rode 5mm LEDs met een 1M weerstand ervoor.

Grt
Sytse
4
Effect apparatuur / Re: De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door Flo Gepost op 13 augustus 2018, 17:09:33 »
Inderdaad kan je beter de niet inventerende zijde kunnen nemen als ingang. Hierdoor behoud je een hoge ingang impedantie die je gitaar signaal niet belast.

Maar als het voor jou goed klinkt, is het natuurlijk goed.  :)
5
Effect apparatuur / Re: De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 13 augustus 2018, 15:17:35 »
Het is idd niet zo een fraaie oplossing, ik had beter de niet inventerende zijde kunnen nemen als ingang, maar ik heb totaal geen erg in verlies in het hoog. Ook niet met de beide pots op 12 uur. Kennelijk wordt dit in het circuit weer recht gezet. De reden van deze schakeling is dat ik een deel gebruikt heb van een bestaande print van de BBpreamp van Xotic. Deze heb ik ook gemaakt en vind ik bijzonder fraai.  Met deze toonregeling als eerste in de keten ervaar ik een zeer fraai scooped John Mayer geluid.
6
Effect apparatuur / Re: De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door Flo Gepost op 13 augustus 2018, 13:09:55 »
De ingangsweerstand is nu 10K Ohm. Dat is erg laag. Zou eigenlijk 500k - 1M Ohm moeten zijn, zodat het gitaar signaal niet teveel belast wordt. Verlies je zo niet een hoop hoge frequenties?
7
Effect apparatuur / Re: Koch Twintone II / channel switch
« Laatste bericht door andre Gepost op 11 augustus 2018, 15:21:47 »
Mooi dat het naar behoren werkt en graag gedaan!
8
Effect apparatuur / Re: De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 11 augustus 2018, 11:56:31 »
Ja dit was ook met smd, daarom denk ik dat het zo steriel klonk. Maar het dubbel T filter zit aan de uitgang en de verzwakker zit aan de ingang dus geen probleem met monteren. Heb trouwens in het verleden met mijn POD2.0 al eens pech gehad dat de smd onderdeeltjes zo van de print los kwamen. Heb ik toen met prutswerk zitten repareren en is gelukt. lol.
Ondertussen al weer een wijziging aangebracht in het sjema. De eerste opamp versterkte te veel en heb de weerstand van 570k terug gebracht tot 180k. Dit omdat bij harde aanslag er een beetje vervorming optrad. Bij 180 k is de boost nihil maar heb geen vervorming meer.
9
Effect apparatuur / De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 11 augustus 2018, 11:11:46 »
Mooi dat het zo voor je werkt. 👍🏻 Ik heb een paar jaar geleden ook zo’n exp(pander) gekocht bij Dragonfire. In combinatie met een EMG 81 en 85 vond ik het een prima bruikbaar ding. Lekker om tussen vette eighties hardrock en scooped metal sounds te wisselen. Werkt m.i. prima als flatboost. Volgens mij is het ook een EMG Expander kloon. Nu er passieve pick-ups in de betreffende gitaar worden gebruikt is ie overigens wel bruikbaar, maar wel iets minder effectief.
Het verbaast me trouwens dat je hem kon modificeren. Mijn exemplaar heeft smd en daar kan ik niet zoveel mee.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
10
Effect apparatuur / De juiste klankkleur!
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 11 augustus 2018, 10:26:18 »
Ooit, decennia geleden, heb ik een Artec Exp moduultje gekocht. Dat is een potmeter/schakelaar met een printje erop om in de gitaar te bouwen. Nadat ik hem geprobeerd had verdween hij in de voorraad bak. Het geluid was niet te gebruiken vanwege het pijnlijke hoog erin. Tijdens een opruiming kwam ik hem weer tegen en ben er wat mee gaan knoeien. Een trimmertje voor het niveau en een dubbel T filter tegen het hoog deed al een heleboel goed. Wat ik bemerkte dat dit dingetje toch een verrijking aan het signaal gaf. Hij leverde een scooped geluid op. Denk aan "Lenny" en John Mayer. Maar op een bepaalde manier klonk het niet lekker, bijna digitaal!?  Na veel zoeken heb ik bij Artec gevonden wat dit kastje doet en in feite is het een filter met 1 regelaar waarbij je van midboost tot scooped je geluid kunt regelen. Er stond zelfs een grafische weergave van het filter bij. Dus uiteindelijk gewoon een soort EQ! Geen magic aan exciter/enhancer ed. Dus met behulp van een TL072 een Baxandall(James) toonregeling in elkaar geflanst. Met de standaard waarden die de Duncan tone stack calculator levert. Die heeft een dip bij ca 1000 Hz bij bas en hoog voluit. En daar zit de dip van het Artec moduultje ook. Dit regelaartje, nu met twee pots, doet het zelfde alleen klinkt veel mooier.
Waar heb ik hem voor: In de keten zit hij gelijk als eerste aan de gitaar kabel. Met dit kastje kan ik een prachtig "lenny" /SRV/JMayer geluidje creren. Helemaal fine te tunen aan de elementen. Ben echt verbaast over het verschil, lijkt wel of er een deken voor de speaker weggetrokken wordt. Clarity of zo. Wanneer ik nu mijn OD (HarleyBentonUltimatDrive met mods) in trap hoor ik echt de SRV overdrive grom en grauw. Pracht projectje geweest. Ik weet niet hoe dit dingetje zich gedraagt bij vol volume maar op huiskamer nivo een succes. De tussenstandjes op mijn strat springen er nu uit. Voor de gein nog een mid shift aangebracht die het geluid net weer wat anders kleurt. Dit had ik jaren geleden moeten hebben. Zoals gewoonlijk weer een plaatje en een tekeningetje bij gevoegd. Een aanrader.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10