Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
(Buizen)versterkers / Re: oranje brul buiscombo.
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 18 april 2018, 21:05:41 »
Na een tijdje spelen vond ik toch dat de mogelijkheden te beperkt waren. Met een 12AX7 en de ECL82 heb je drie gainstages tot je beschikking en dat wilde ik toch wat meer uitbuiten. Een hele tijd zitten tweaken en uiteindelijk op het onderstaande schema gekomen. Verschil veel meer gain en door de toevoeging van de "voice" regelaar, gewoon de mid control uit de standaard Fender toonregeling, een veel beter tonaal bereik. Ik had alleen geen zin om een nieuw frontje te maken dus gekozen voor een afwijkende volgorde en naam. Verder heb ik de dikke weerstanden om de 6,3 volt te creŰren vervangen voor een step down regelaar uit China voor 99 cent gratis bezorgd! Voordeel geen straalkacheltje in de kast en veel minder belasting van de adapter. Die dingen kunnen tot 3A leveren. De gloeistroom is 760 mA dus een eitje hiervoor. Dezelfde stepdown regelaar in mijn top ook gebouwd. Daar bleef ik 7806en in opblazen. Meer dan 180 graden gemeten. Dit schakelende regelaartje wordt niet eens hand warm. Weer een aangepast fotootje en schemaatje voor de ge´nteresseerden. Hierop zijn duidelijk de hoogspanning en regelaar te zien.
2
(Buizen)versterkers / Re: Oude radio gitaar versterker
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 18 april 2018, 20:52:26 »
Upgrade: ik had nog een Erres KY505 staan om voor mij zelf om te bouwen. Hier heb ik het schema van de Fender Bandmaster voor gebruikt. Het is een SE 6V6 clean machine geworden Omdat deze kast iets kleiner was moest ik een kleinere speaker erin meubelen. Gekozen voor de 6 inch Chicago Mod gekozen voor 19 eurietjes. Man, wat een vet Fender geluid. Wanneer ik de gain vol uitstuur krijgt hij een heerlijk SRV randje. De Fender bandmaster is de meest ondergewaardeerde Fender versterkers. Luister maar op juptjup wat deze kan.  De 6 incher klinkt veel voller en rijker dan de CHMOD 8 inch en 10 inch. De laatste twee hebben harde conus ophanging en de 6 incher een rubberen ophanging. Dat maakt het mega verschil. Op huiskamer nivo klinkt deze kleine rakker veel mooier. Zeer geslaagd bouwsel met een mooie uitstraling. Fotootjes weer bijgevoegd. Hop hop hop naar het volgende project.  Schemaatje erbij, het is een 1op1 copie van de Bandmaster (zonder reverb/trem en zonder de pushpull eindtrap)
3
(Buizen)versterkers / Re: Toppie
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 18 april 2018, 20:32:32 »
Kleine upgrade: Ik was wel gecharmeerd van het eerste bouwsel, vooral de cleane kant klinkt heerlijk. Maar met meer gain ging het geluid toch wat achteruit. Dus ik heb heel goed naar de Ceriatone Lunchbox (mini dumble)  gekeken en het oversturing  deels na gebouwd. De tweede buis had ik er al in zitten dus dat was meegenomen. Schakelaartje aan de achterkant om te schakelen van Clean naar overstuurd kanaal. Heerlijk gelukt. Toch wat wijzigingen in het dumble gedeelte gemaakt want ik vond het wel heel erg dumble klinken (veel mid en compressie) De gain iets verminderd en door kleine wijzigingen toch een heerlijk open high gain geluidje. De toevoegingen van de mid boost (drie standen schakelaar) en de tonestack deels uitgeschakeld geven zeer bruikbare geluidjes. Diverse buizenbakken kun je door de tonestack uit te schakelen een flinke boost geven maar ik vond het verschil te groot en heb een weerstandje er in gebakken die het verschil verkleint. Schemaatje er weer bij. Lekker bezig!
4
Effect apparatuur / Re: The screamer OD + channel switch met 4DPT switch
« Laatste bericht door xmichielx Gepost op 16 april 2018, 16:13:27 »
Ik heb het weten te fixen door de juiste stekkers te gebruiken voor de footswitch kabel en 4PDT switch, werkte prima! :)
Dank voor elke hulp!
5
Effect apparatuur / Pedaaltje etsen - paar vragen
« Laatste bericht door xmichielx Gepost op 16 april 2018, 16:12:22 »
Hallo, Ik wil ook een keer mijn eigen pedaal gaan etsen alleen zag ik bij de oudere links dat veelal de foto's weg zijn gevallen, de linkjes naar de newtone shop voor ijzerchloride(3) ook niet meer te koop is via de webshop.
Ik heb zelf http://diy-guitar-effects.tumblr.com/etching gevonden en vind het artikel erg helder alleen maakt het artikel gebruik van de wat heftigere stof NaOH en ik wil juist zo min mogelijk gevaarlijke stoffen gebruiken.

Mijn vragen:

- waar kan ik het beste de ijzerchloride(3) nu halen?
- welke verhoudingen moet ik gebruiken?
- staat er ergens nog instructies hoe ik het beste kan etsen? ik lees over met wattenstaafje etsen (ik heb een vrij simpel logo van alleen letters die niet veel ruimte in nemen) maar ook om het te etsen bovenkantje 30 mins in een laag (hoe diep?) ijzerchloride(3) mix met water te leggen -> welke methode is beter?
- qua veiligheid: ik heb simpele latex handschoenen voor schoonmaken, zijn die goed genoeg of brandt de ijzerchloride(3) er zo doorheen als het spat of per ongeluk op je hand morst?
- ik begrijp dat ik het etsen op de au-bain-marie manier moet doen? dus een tijl met warm water (uit de kraan) en daar in een plastic bakje met het ets ijzerchloride(3) spul om het licht te verwarmen en daar dan voor 30 mins je behuizining in leggen?
- is er ergens een up to date artikel met ijzerchloride(3) te vinden?

Sorry voor mijn vele vragen maar dan ben ik weer een beetje up2date :)

PS..het forum en de webshop geven af en toe errors over config.php die met iets te veel rechten staan (moet wellicht alleen leesbaar zijn dus chmod 444 zou al helpen denk ik ;) )

Bij voorbaat dank voor elke hulp :)

Mvg,

Michiel
6
Effect apparatuur / Re: Simpele Delay
« Laatste bericht door Teun Gepost op 14 april 2018, 15:55:49 »
google een keer naar pt2399, een ic die in veel diy delay pedalen zit (ook in de voorgenoemde rebote). Kan je kijken welk schematje binnen je mogenlijkheden ligt. Persoonlijke favoriet (maar misschien niet erg simpel): de echo bender (https://effectslayouts.blogspot.nl/2015/11/casper-electronics-echobender.html)
7
Effect apparatuur / Re: Simpele Delay
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 14 april 2018, 10:09:02 »
Ik weet niet of je hem simpel vind, maar ik heb veel plezier met mijn zelfgebouwde Rebote Delay.
Het was mijn eerste delay en het bouwsel werkt nog steeds probleemloos. Nu al een paar jaar.
Ik heb hem op veroboard gemaakt.

Het is een analoog klinkende echo en als je er een Nocturne Brain Seltzer voorzet, klinkt ie als een oude bandecho.
Als je wil weten hoe hij klinkt, raad ik je aan wat op te zoeken op YouTube.
8
Effect apparatuur / Simpele Delay
« Laatste bericht door GitaarJoris Gepost op 12 april 2018, 16:27:30 »
Hey allen,

ik heb een paar pedalen gemaakt (Classic Boost, Electra Distrotion...) en ben nu op zoek naar een goed maar niet te ingewikkeld Delay-schema. Iemand een idee?

9
Effect apparatuur / Dirty Shirly pedal ruist teveel
« Laatste bericht door Burny Lawsuit Gepost op 11 april 2018, 19:18:07 »
De oplossing zat niet in de DS. De AMZ buffer die er altijd voorgeschakeld zit had een lawaaiige FET. De ruis die dus in de buffer ontstond werd door de DS opgepept. Het fetje was een J201. Nu is het een 2n5457 en die is veeeeeel stiller.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
10
Effect apparatuur / Re: Dirty Shirly pedal ruist teveel
« Laatste bericht door Flo Gepost op 11 april 2018, 18:40:37 »
Wat was nu de oplossing voor de ruis in jouw Dirty Shirly?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10