Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Gitaar en Bas / Stratocaster brug element mod
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op Gisteren om 11:13:56 »
Heb met wat zoek termen in dit forum gezocht naar dit soort mod's maar niet gevonden. Dus een nieuw topic gemaakt.
Ik ben gek van het stratocaster geluid. Vooral het hals en de tussenstand met de brug en midden element worden door mij het meest gebruikt. Het brug element vind ik totaal niet klinken. Ik heb vier strats met allemaal het afgrijselijke doofmakende hoge brug geluid. Op internet zijn er diverse mods hiervoor te vinden, o.a. een humbucker plaatsen of de toonregeling ook op de brug laten werken. Een baseplate doet het ook niet echt voor de anti hoge frequentie's. Laatst nog demootje gezien met een alu plaatje over het element. Die had het effect dat inderdaad het schrille uit het geluid gehaald werd. Het geluid werd meer "country" metaal achtig. Hoog maar niet schel. Nadeel bij al deze oplossingen is dat je het tussenstand "quack" fender geluid volledig kwijt bent. Heb allerlei dingetjes al geprobeerd maar nooit deze mod. Het is een mod van 3 cent! en geweldig effectief in mijn perceptie! Over het brug element heb ik een condensatortje geplakt van 1n5 F en voila. Het brug geluid is eindelijk bruikbaar en klinkt eigenlijk helemaal niet verkeerd. De tussenstand van brug en midden werd zelfs nog mooier op een of andere manier. Heb veel zitten A/B'en en zelfs in het laag maakt dat piepkleine condensatortje de toon mooier en helderder. Voor mij een fantastische mod die zo eenvoudig is dat je er bijna nooit aan denkt.
Ben benieuwd naar ervaringen.
Groet Frans
2
Effect apparatuur / Re: Boss DS-1 mod
« Laatste bericht door Peter68 Gepost op 16 oktober 2017, 20:55:37 »
Dank Hans en Marcel,

Ik ga inderdaad aan de slag met de vintage mod van Wampler.

Groet en bedankt voor de hulp en het advies!

Peter
3
Effect apparatuur / Re: Red Lady Overdrive
« Laatste bericht door RikJ Gepost op 16 oktober 2017, 18:04:36 »
Geduld is een schone zaak ;)
Moet toegeven dat me dit ook overkomen is. Echter is blanke lak wel mooier op de langere termijn.

Dan moeten we het maar doen met alle informatie en inzichten die je hier post :)
4
Effect apparatuur / Re: Boss DS-1 mod
« Laatste bericht door marcelvanderdoes Gepost op 16 oktober 2017, 13:39:16 »
Hoi,

Ik ben uitgegaan van dit artikel van Wampler zelf:

https://www.premierguitar.com/articles/boss-ds-1-mods-1?page=1

en de modern mod gedaan. Dat gaf een flinke verandering t.o.v. het origineel. Beter in de zin van betere controle over gain bereik en van de toon knop. Het karakter van de DS-1 blijft wel hetzelfde.

Groeten

Marcel
5
Effect apparatuur / Re: Red Lady Overdrive
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 16 oktober 2017, 09:13:22 »
Hoi Rik, Het insluiten met blanke lak had bij mij niet het gewenste effect. Werd altijd wel slordig en ik had geen zin om het te laten drogen. lol
Plakplastic was de volgende optie, beschermt goed maar ziet er ook niet echt fraai uit. Het mooiste blijft etsen in het materiaal zelf.
Je vraagt naar het maken van een printje, maar ik schreef al dat ik daar al jaren geleden vanaf ben gestapt. Het lukte mij niet om een fatsoenlijk scherp pcbtje te maken en ben helemaal overgestapt op koperplaat met eilandjes van drie. Of ik bestel een printje wat er op lijkt of universeel inzetbaar is. (zoals de Screamer).
Ja die pedaaltjes, ik ben altijd op zoek naar de heilige graal van het bluesgeluid. Ik denk dat ik de meeste TS varianten al eens gemaakt heb. Nu heb ik deze twee pedaaltjes gemaakt en dan ben ik heel tevreden. Kan het helaas niet meer toepassen in mijn bl/r band want die bestaat niet meer. Speel alleen nog op zolder een beetje.
Leuk dat je samen wilt werken, maar dat is helaas voor mij niets. Ik zou eventueel wel wat op willen zetten maar ik kan het niet. Ik ben nu weer hier lekker mee bezig maar
na een paar dingetjes stop ik weer voor een tijd en ga ik heel wat anders doen. Het maken van dit soort kastjes vraagt van mij heel veel stoom. Kan ook geen geregelde omzet of bijdrage beloven. Eigenlijk kan ik helemaal geen afspraken maken. Invalide door nare ziekte.
Door op dit forum rond te kijken en in de topics die je leuk vindt in te lezen kun je enorm veel opsteken.
Groet Frans

6
Effect apparatuur / Re: Red Lady Overdrive
« Laatste bericht door RikJ Gepost op 15 oktober 2017, 21:52:01 »
Haha, uitgebreid antwoord! Het viel me op dat je al je projecten erg netjes afwerkt met een mooie sticker en de juiste knoppen. Ben zelf heel erg van het insluiten van de stickers (ook om foot wear and tear te beperken) met blanke lak (meerdere dunne laagjes) maar dat valt niet altijd mee. Qua looks is er vaak best wel een groot verschil en vind vele niet heel smaakvol afgewerkt. Maar ach, het is een eigen creatie en wellicht ben ik iets te perfectionistisch wat dat betreft ;)

Het ontwerpen en maken van printjes is me nog heel erg nieuw. Dus je tips staan op het lijstje. Dank daar voor.

Heb je wellicht zin in een samenwerking? Het valt me op dat je veel met blues gerichte pedalen aan de slag gaat. Misschien kan ik je een sticker/design sturen in ruil voor een printje of iets anders wat je nuttig lijkt voor mij om te leren?
7
Effect apparatuur / Re: Raging Rhino ofwel Wooly Mammoth
« Laatste bericht door anoukane Gepost op 15 oktober 2017, 20:54:14 »
Heb het standaard aansluit newtone layout gekoppeld aan een mammoth layout. Klopt het zo?

8
(Buizen)versterkers / Re: DUAL CV40 - Condensator ontploft
« Laatste bericht door snofal1951 Gepost op 15 oktober 2017, 19:51:49 »
Die diodebrug lijkt in orde te zijn. De condensatoren meet ik altijd met een condensatormeter. Maar ze geven geen kortsluiting ?  Dam moet de oorzaak ergens anders liggen. Hte was een suggestie omdat ik dat zelf al eens eerder was tegengekomen.
 
9
Effect apparatuur / Re: Red Lady Overdrive
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 15 oktober 2017, 15:25:37 »
Hoi Rik, Ik heb geen idee of er klankverschil in zit. Zo ja, dan zal het heel minimaal zijn.
Op het datasheet van de 4069 staat expliciet dat hij te gebruiken is als hoge impedantie versterker, dus hoge ingangsweerstand.
Dit en de betere pin layout hebben mij laten kiezen voor de 4069.
Voor de frontjes heb ik ooit een duits programmaatje aangeschaft voor weinig. FrontDesigner V3.
Hier kun je grafisch van alles mee doen. Ronde schaaltjes ontwerpen, symbolen bibliotheek enz enz.
Frontplaatjes in alle kleuren en meerdere overvloeiende kleuren, foto's importeren ga maar door. Heel handig.
Dan print ik het plaatje uit op of transparant sticker printmateriaal of op fotosticker papier.
Hier overheen doe ik dan voor bescherming een laagje transparant plakplastic.
Op de foto heel gelikt, in het eggie zie je toch wel dat het niet echt profie is. Maar dat ben ik ook niet.
Als je kijkt naar de Shin's Dumbloid en de Big Bloom van Amplified Nation (ter waarde van honderden dollars! 600)), dan doe ik het nog heel profie! lol
Om schema's te tekenen gebruik ik het free download programma van ExpressSCH. Dit is een heel mooi stukje software. Deze firma heeft ook een programma om het getekende schema over te zetten op een PCB layout. Dat gebruik ik never nooit. Die tijd van zuren, etsen, vieze lucht en mislukkingen heb ik lang geleden afgesloten. lol
Verder ook zeer aan te bevelen is het programma'tje van Seymour Duncan, de tone stack calculator. Dit programma laat grafisch de werking van toonregelingen zien met waarden die je zelf kunt invullen. Aanraders allemaal. Dan zijn er nog sites die allerlei RC en RL en RCL filter berekeningen uitvoeren van o.a. http://sim.okawa-denshi.jp/en/Fkeisan.htm   Wanneer je op een filter klikt kun je allerlei parameters invullen en berekent de computer alle uitkomsten. Gaaf al die hulpmiddeltjes. Vroeger zat je uren te rekenen voor dit. Had ook zijn charme maar je moest wel alle formules kennen of weten te vinden. Ik had toen (70er jaren) een heel oud beduimeld boekje gemaakt hiervoor. Dan 20 duizend keer verkeerde dingen berekenen. Dit is veel beter.
Ik hoop dat je wat in deze info vind wat je kunt gebruiken.
Succes en groet Frans
P.s. bij dit pedaal hoor je (zoals ze al in hun eigen demo aangaven) perfect de gitaar en de versterker. Hij kleurt dus niet, daarom heb je ook geen toonregeling nodig.
Hetzelfde geld eigenlijk voor de Zvex HardOn (Newtone Flowerpowerbooster), die boosters kleuren ook het signaal niet.
Maar anders dan met normale transparante boosters klinkt dit ontwerp zeer aangenaam wanneer je hem laat verzadigen (oversturen). Dat maakt deze naar mijn mening redelijk bijzonder.
10
Effect apparatuur / Re: Red Lady Overdrive
« Laatste bericht door RikJ Gepost op 15 oktober 2017, 13:22:22 »
Ziet er netjes uit!
Heb je geen klankverschil tov van de 4049?

En.. hoe maak jij je stickers? ;) Want het valt me op dat je de afwerking van pedalen ook niet laat versloffen
Pagina's: [1] 2 3 ... 10