Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
(Buizen)versterkers / Alweer een Fender Frontman
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op Gisteren om 11:15:11 »
Derde draadje over de prachtige versterker lijn van Fender. Ik heb nu via MP een Fender Frontman 25R gescoord. Ik heb al een 15R en dat is een leuke versterker maar met weinig oompfh. Hierna kwam een 212 zonder 212. Omgebouwd tot top maar veel te groot voor een zolderkamertje. Wel de lekkere oompgh in het laag. Deze verkocht en nu dan de Frontman 25R. Wow, dit is een heel ander koekje. Heeeeel veel laag, maar dat kan je eruit draaien. Clean weer een prachtig Fender geluidje. Iets te veel snerp hoog erin. Oversturings kanaal zoals alle frontmannetjes klinkt als een nest boze wespen. Veel mid, aggresief hoog, kortom redelijk onbruikbaar. Heb dus in beide kanalen weer zitten knippen en plakken.
Allereerst het Cleane kanaal. Hierin heb ik C3 verhoogd naar 150p en hoppa weg snerpend hoog. Klinkt nu zoals ik het graag hoor.
Het oversturings kanaal C8, C9 en C10 eruit geknipt en parallel aan C7 een Ctje van 1n8 geplakt.
Instant SRV! Lekkere drive.
Ben helemaal rondom tevreden met dit Frontmannetje vanwege de toch iets grotere speaker en het veel mooiere geluid dan de 15R. Alles in een handzaam kastje in de oude Fender look. Gaaf!


Nabericht:  Natuurlijk weer te snel tevreden geweest. Heb de versterker nu een beetje harder kunnen zetten. Veel te veel bas in het oversturingskanaal. Domme fout van deze jongen door een 22 u parallel aan een 1n8 te bakken en dan verwachten dat de bas minder wordt! Oke hersteld, C7 verwisseld voor een 100n. Toen het hoog wat terug te dringen C9 verwisseld voor 680p. Nu met volume nog vrij veel bass maar daar hou ik wel van. Leuk dat geknutsel.
Heb de Frontman vergeleken met een SE 6V6 Fender circuit topje, Topje klinkt net ffe romiger en lekkerder maar de frontman is weer strakker in het cleane bereik.
Misschien ga ik de Frontman wel plukken en een 6V6 p&p Bandmaster er van maken. Is ook wel aantrekkelijk. Laat het nog even rusten.
2
Berichten voor Newtone / Verouderde versie forum software
« Laatste bericht door autostatic Gepost op 16 mei 2018, 12:14:43 »
Het forum draait op SMF 2.0.4 terwijl 2.0.15 inmiddels beschikbaar is. En volgens dit artikel zitten er problemen in de versie die dit forum gebruikt die misbruikt zouden kunnen worden. Zou het mogelijk zijn de forum software te updaten? Alvast bedankt!
3
Effect apparatuur / Re: Zelf PCB Layout maken tips?
« Laatste bericht door linguafranca86 Gepost op 15 mei 2018, 15:52:33 »
Niemand?
4
Effect apparatuur / Re: Zelf PCB Layout maken tips?
« Laatste bericht door linguafranca86 Gepost op 11 mei 2018, 16:19:33 »
Hier nog even de partslist.... misschien wel handig.
5
Effect apparatuur / Zelf PCB Layout maken tips?
« Laatste bericht door linguafranca86 Gepost op 11 mei 2018, 16:00:48 »
Hoi,

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om zelf een PCB layout te maken vanuit een schematic.
Het project is the Surfy Bear FET Reverb van Surfy Industries.
Deze PCB's zijn momenteel niet verkrijgbaar en van de laatste versie (versie 3) heb ik geen PCB layout kunnen vinden.

Ik ben nu zover dat ik vrij zeker weet dat mijn PCB layout klopt wat betreft alle connecties zoals ze volgens het schematic horen te zijn.

Echter, omdat het de eerste keer is dat ik dit doe en ik hier en daar wat heb gelezen over het ontwerpen van PCB layouts en waar op te letten heb ik een paar vragen.
Wat ik heb gezezen is dit artikel bijvoorbeeld:  https://www.allaboutcircuits.com/technical-articles/practical-pcb-layout-tips/

Hier wordt o.a. gesproken over: warmte dissipatie,  weerstand van de traces en inductiviteit van de traces.

Ik vroeg me af in hoeverre deze zaken bij laag voltage, analoge circuits een rol spelen.

Tot nu toe heb ik gezorgd dat mijn traces aan de ene kant zo breed mogelijk zijn, maar tevens de afstand tussen de traces zo groot mogelijk is.
Daarnaast heb ik extra koper plains  laten zitten waar de heatsinks voor de MOSFETS worden bevestigd en heb ik de traces naar de mosfets breder gemaakt voor wat extra warmte dissipatie.

Dan nog een vraag betreffende de ground plain.  In het midden van de PCB is deze vrij groot en loopt redelijk dicht langs andere traces zoals de VDD en signaal paden.
Is het verstandig om dit te doen... en wellicht verstandig om de ground plain nog verder te vergroten of zou ik er goed aan doen om deze juist verder van signaal paden en VDD  en 12V lijnen af te houden? De minimale clearance is ongeveer 0.76 mm

Bijgevoegd een afbeelding van mijn Layout en een schematic van de Surfy Bear:
De groene vlakken zijn de heatsinks voor de mosfets.
Schematic is hier te vinden: http://cackleberrypines.net/transmogrifox/Misc/surfybear-jfet-reverb-r3.pdf

Alle tips zijn welkom.

Vriendelijke groeten,

Jan6
Effect apparatuur / Offboard Wiring batterij levensduur vraagje.
« Laatste bericht door Johan Gepost op 10 mei 2018, 19:03:25 »
Ik verwacht dan vaker een inschakelplop en evt buffers werken dan natuurlijk niet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
7
Effect apparatuur / Offboard Wiring batterij levensduur vraagje.
« Laatste bericht door linguafranca86 Gepost op 9 mei 2018, 15:30:06 »
Even een wellicht simpele vraag betreffende de standaard offboard wiring.

Ik vroeg me af wat de rede is waarom de spanning altijd op je effect blijft staan (wanneer er tenminste een gitaarkabel ingeplugt is )

Waarom zou je niet de 9v batterij meeschakelen om zo de levensduur van de batterij te vergroten?


Groet,

Jan
8
(Buizen)versterkers / Re: Toppie
« Laatste bericht door fth.vanhelvoort Gepost op 9 mei 2018, 11:10:43 »
Hahaha, als hobbyist heb je af en toe een ernstige afwijking. Ook ik dus! Heb mijn Ceriatone look alike alweer geplukt. Wat niet happy met het oversturing gedeelte. Dus hup de vlammenwerper en knipschaar erbij en weg is ie. Ben nu verder gegaan met een heel andere inslag en misschien blijf ik dit wel zo gebruiken. Heb op YT eindeloos veel demootjes beluisterd van de Bandmaster (= super reverb=een hoop andere Fender amps) en van de Bassman. Dit omdat de Bassman 5F6A een heel andere opbouw heeft als de andere Fenders. De Bassman is helemaal gelijk aan de Marshall JTM45 (Jimmy heeft van Leo gejat!). Deze versterkers klinken ook heel anders dan de gewone SF en BF Fenders. Heeft alles te maken met de plaatsing van de toonstack, de waarden in de toonstack en het hebben van een Kathode volger voor de toonstack. Na veel gebrand en geknip heb ik uiteindelijk een BassJTM45 in elkaar geknutseld. Hierdoor had ik een halve buis over die niks stond te doen. Deze heb ik parallel aan de eerste triode geplaatst en dit geeft een ietwat hogere gain, wat meer balletjes. De toonstack waarden heb ik niet veranderd, omdat ik wel van het gescoopte geluid houd. Juist omdat hij heel anders klinkt (meer richting dumble achtig) en ik reeds een supercleane Bandmaster clone in een oude radio heb gebouwd, ben ik nu in het bezit van twee lekkere basis geluiden. Heerlijke hobby! en gauw verder naar het volgende project: een heel klein 1 wattertje met een 12au7 parallelle eindtrap. Wordt vervolgd
Ook hier weer een schemaatje erbij.
9
Effect apparatuur / Re: Basis circuits info: Hoogdoorlaat en laagdoorlaat filters
« Laatste bericht door Lucsola Gepost op 8 mei 2018, 23:31:00 »

Laagdoorlaat filters:
http://www.youtube.com/watch?v=OBM5T5_kgdI

Deze kan goed als voedings filter worden gebruikt van de 9V voedinglijn, met een 100 ohm weerstand in serie en een 100uF elco naar aarde.
Op de IN zet je de 9V van de DC-bus. De OUT geeft je de gefilterde 9V die naar de printplaat gaat.

Kun je hiervan misschien een plaatje postenvan een lowpassed 9v ingang? Ik snap niet zo goed hoe ik de elco plaats..
10
Effect apparatuur / Flower booster volume verschil gigantisch
« Laatste bericht door Lucsola Gepost op 8 mei 2018, 15:16:15 »
Hoi!

Ik heb gister voor het eerst geprobeert een pedaal in elkaar te zetten en volgends mij is het goed gelukt!
Ik heb nog wat hoge ruis als ik er een adapter op aansluit maar met batterij is het pedaaltje stil.
Nu heb ik echter nog één dingetje waar ik me zorgen over maak. Als ik de potmeter net iets verder dan 70% open zet is het volume verschil tussen mijn normale gitaar geluid en het geluid als het pedaal aanstaat GIGANTISCH groot. Een beetje volume boost is leuk, maar dit is echt heel erg.

Ik gebruik een peavey bandit 112 transistor versterker en op het clean kanaal heb ik dit ondervonden. Als ik echter mijn amp op een dirty channel zet, en de flower booster op 80% ofzo zet, krijg ik een lekkere boost maar het volume verschil is dan niet zo groot.. Ik hoor graag wat er hier aan de hand zou kunnen zijn!

(zou ook leuk zijn als mensen tips hebben om toch de booster op een adapter aan te kunnen sluiten zonder die hoge nare ruis)

 :) :)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10