Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: Phase 90 sweep probleem  (gelezen 719 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1225
  • Rap is just short for Crap!
Phase 90 sweep probleem
« Gepost op: 8 februari 2018, 21:22:40 »
Een week of twee geleden heb ik mijn MXR Pase 90 clone samen met Dirty Shirly in één behuizing geplaatst.
Sindsdien heb ik het idee dat er een gedeelte van de sweep mist als ik de Phase 90 gebruik.
Ik hoor wel dat het signaal "beweegt". Maar het signaal klinkt erg donker, zonder de hoge tonen die normaal gesproken wel in de sweep zitten. Het effect is niet erg gedefinieerd dus.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8200
  • teveel info...
Re: Phase 90 sweep probleem
« Reactie #1 Gepost op: 13 februari 2018, 17:19:21 »
Klinkt alsof de bias voor de FETs niet goed staat afgesteld. Met de trimpot kun je dat doen, verwacht ik.

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1225
  • Rap is just short for Crap!
Phase 90 sweep probleem
« Reactie #2 Gepost op: 13 februari 2018, 20:03:11 »
Dat heb ik uiteraard al geprobeerd.
(Maar dat kon je niet weten natuurlijk. 😁)

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 14 februari 2018, 16:16:13 door Burny Lawsuit »

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8200
  • teveel info...
Re: Phase 90 sweep probleem
« Reactie #3 Gepost op: 15 februari 2018, 21:46:27 »
Had de trimpot geen effect dan?

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1225
  • Rap is just short for Crap!
Re: Phase 90 sweep probleem
« Reactie #4 Gepost op: 16 februari 2018, 10:05:18 »
Ja die werkt wel. Maar het effect klinkt toch anders dan voorheen.
Eigenlijk hoor ik alleen de lage frequenties van de sweep en niet de hoge.
Ik heb het vermoeden dat er een condensator stuk is of loszit. Of een IC.

Offline yngwie ray halen

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 7
  • Wat een geweldig forum
Re: Phase 90 sweep probleem
« Reactie #5 Gepost op: 17 februari 2018, 00:37:32 »
Ik heb er drie gebouwd nu , script versie , en ik heb een orginele uit 1975.
De eerste was het moeilijkste , die kwam pas tot leven toen ik verschillende zener diode's had geprobeert.
Dus ik zou zeggen , probeer een paar verschillende zeners , eentje van 5.1v maar ook een van 4.7v enz.

Het beste klinken ze als de transistors goed gematched zijn , als ik het zo uit mijn hoofd goed heb ging dat van 1.8v tot 2.4 , een setje klonk het best als het van (Q1)1.8v (Q2)2v (Q3)2.2v en (Q4)2.4v ging , maar daar moet je wel een matcher voor bouwen natuurlijk.
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2018, 00:43:42 door yngwie ray halen »

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1225
  • Rap is just short for Crap!
Phase 90 sweep probleem
« Reactie #6 Gepost op: 17 februari 2018, 09:05:39 »
Dat gaat de oplossing niet zijn, denk ik.  Het effect heeft namelijk met de huidige componenten prima gewerkt. En daar is niets aan veranderd. Ik heb alleen in dezelfde behuizing een overdrive uitgewisseld voor een andere.
Mogelijk is bij het ombouwen iets beschadigd.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2018, 09:17:33 door Burny Lawsuit »

Offline Burny Lawsuit

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1225
  • Rap is just short for Crap!
Phase 90 sweep probleem
« Reactie #7 Gepost op: 28 februari 2018, 14:42:57 »
Opgelost. Bleek toch iets niet helemaal goed met de trimpot. Even goed opnieuw gesoldeerd en de bias opnieuw ingesteld nu werkt het weer zoals ik gewend was.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8200
  • teveel info...
Re: Phase 90 sweep probleem
« Reactie #8 Gepost op: 10 maart 2018, 15:26:15 »
Top dat het weer goed werkt!  8)