Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Auteur Topic: DOD 201 phasor doet 't niet  (gelezen 2866 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
DOD 201 phasor doet 't niet
« Gepost op: 29 juli 2012, 13:01:03 »
Leuke DOD phasor 201 maar hij doet helemaal niks.







Kan iemand me op weg helpen?
Ik heb de IC waardes gemeten:

1 - 7,93
2 - 8,01
3 - 7,79
4 - 8,19
5 - 8,08
6 - 7,73
7 - 7,92
8 - 7,92
9 - 7,92
10 - 8,18
11 - 8,10
12 - 8,18
13 - 7,92
14 - 7,92

dat zegt mij niets, wat kan ik hier evt. uit afleiden?

Offline Mattnezz

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3509
  • Just a method to the Mattnezz
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #1 Gepost op: 29 juli 2012, 21:14:17 »
Citaat
dat zegt mij niets, wat kan ik hier evt. uit afleiden?
volgens mij dat je zenerdiode kapot is...
Niet omdat ik die schakeling begrijp, maar omdat je voltages allemaal hoog zijn. Das niet logisch.
Meet even aan de kant van het streepje van die diode, want volgens mij doet die niets.
Meestal zul je iets rond de 5~6V meten, zo niet, kijk dan met een vergrootglas of met jeugdige ogen wat er op die diode staat, want denk dat die vervangen moet worden.

Offline remork

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 4025
  • Hank to Hendrix
    • Remörk Blog
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #2 Gepost op: 29 juli 2012, 21:16:24 »

Citaat
dat zegt mij niets, wat kan ik hier evt. uit afleiden?

dat je IC nergens aan ground zou hangen, om te beginnen.. heb je 'n schema?

Offline Mattnezz

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3509
  • Just a method to the Mattnezz
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #3 Gepost op: 29 juli 2012, 21:42:00 »
Citaat
dat je IC nergens aan ground zou hangen, om te beginnen.. heb je 'n schema?
Haha, zag ik niet... Pin 11 moet idd 0V/GND zijn, denk dat er iets niet goed zit met een draadje van de voeding ofzo. Trace vanaf pin 11 volgen en testen op continuïteit, naar een jacksleeve of batt. -

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #4 Gepost op: 30 juli 2012, 00:06:01 »
aarde eindigde aan jacksleeve uit, maar er was geen linkje naar batterij min.
die aangebracht.
waardes nu:

1 - 0,64
2 - 0,61
3 - 0,59
4 - 6,49
5 - 0,62
6 - 0,57
7 - 0,58
8 - 0,64
9 - 0,60
10 - 3,99
11 - 0
12 - 3,98
13 - 0,60
14 - 0,60

Maar nog steeds geen geluid..

De diode (1N5230) geeft bij de min 4 volt



Offline Mattnezz

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3509
  • Just a method to the Mattnezz
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #5 Gepost op: 30 juli 2012, 00:21:08 »
Hmm nu lijkt het weer alsof je batterij maar 6,5V geeft wat misschien te weinig is?
Pin 4 zou ongeveer 9V moeten zijn...

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #6 Gepost op: 30 juli 2012, 08:02:06 »
klopt, is oude batterij. Net met een verse batterij geprobeerd, maar dat lost het probleem niet op . Het blijft stil.. Is er nog iets wat ik kan proberen?

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8198
  • teveel info...
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #7 Gepost op: 30 juli 2012, 13:13:28 »
Onieuw de spanningen meten en posten, nu je een goede voeding gebruikt.

Audio probe gebruiken om te luisteren waar je signaal verdwijnt:
Mijn zelfgebouwde effect doet het niet, en nu?
http://www.newtone-online.nl/forum/index.php/topic,2432.0.html

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #8 Gepost op: 30 juli 2012, 19:38:06 »

1 - 0,62
2 - 0,62
3 - 0,61
4 - 9,13
5 - 0,65
6 - 0,59
7 - 0,60
8 - 0,63
9 - 0,64
10 - 4,27
11 - 0
12 - 4,25
13 - 0,63
14 - 0,63

Dat audioproben heb ik nog niet onder de knie. Ik kan geen schema's lezen en weet dus niet welk 'spoor' ik moet volgen.
Vanaf de input heb ik signaal tot de weerstand van 514K na IC pootje 3. Het signaal komt nog wel door aan de IC zijde van de weerstand maar niet aan de andere kant.
In het schema zie ik deze waarde weerstand trouwens niet terug, maar volgens de kleurcode (groen,bruin,geel,goud) en na meting is het geloof ik toch echt 514k.
In het schema is het een 470k ??

Maar goed, kan het dus zijn dat deze weerstand kapot is?


Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8198
  • teveel info...
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #9 Gepost op: 30 juli 2012, 20:06:43 »
Audiopad voor de audioprobe (zie bijlagen), 1 pad voor het clean signaal en 1 pad voor het vertraagde signaal.

Er zit dus een 14 pins quad opamp IC in? Welk type precies?

Aan de spanningmetingen te zien lijkt het erop dat de bias spanning niet goed is. Dit had 4,5V moeten zijjn en hoort op o.a. pin3 van de opamp IC te staan.
Meet eens deze bias spanning tussen de 10k weerstand en de 1N5230 zener diode t.o.v. aarde.
« Laatst bewerkt op: 30 juli 2012, 20:12:07 door Flo »

Offline Mattnezz

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3509
  • Just a method to the Mattnezz
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #10 Gepost op: 30 juli 2012, 21:02:08 »
Citaat
r zit dus een 14 pins quad opamp IC in? Welk type precies?
Op de foto zag ik een LM328, is quad opamp (4x een 741) in een behuizing, zelfde pinout als een TL074.
Raar is dat pin 12 en 10 (de + van 2 opamps) wel een acceptabele bias hebben maar er dat die niet terug komt op de uitgangen (pin 14 en 8)...
Het lijkt me zaak dat de oorzaak van dat probleem gevonden wordt...

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8198
  • teveel info...
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #11 Gepost op: 30 juli 2012, 21:28:50 »
Pin 10 en 12 bedoel je?
Inderdaad lijkt daar wel een goede bias spanning te staan.

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #12 Gepost op: 30 juli 2012, 22:26:48 »
Meet eens deze bias spanning tussen de 10k weerstand en de 1N5230 zener diode t.o.v. aarde.

dat is 4,27

als ik het cleane pad volg gaat dat wel de IC (bij 3) in maar komt er niet meer uit bij 1.

Kan ik nou afleiden dat de IC stuk is??

Offline Flo

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8198
  • teveel info...
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #13 Gepost op: 30 juli 2012, 22:39:00 »
Het IC hoeft niet per se stuk te zijn, maar het is mogelijk.
In ieder geval is de bias spanning op pin 3 veel te laag. Dit had 4,5V (4,27V is ook prima) moeten zijn en zou door die 470k weerstand op pin 3 gezet moeten worden vanaf het (blijkbaar werkende) bias spannings circuit met die zener diode.
« Laatst bewerkt op: 30 juli 2012, 22:41:21 door Flo »

Offline gert

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
  • Hier komt mijn persoonlijke tekst
Re: DOD 201 phasor doet 't niet
« Reactie #14 Gepost op: 31 juli 2012, 07:22:01 »
ok, als ik het IC nou vervang dan weet ik misschien meer.
LM328 is niet krijgen, als het dezelfde pinout heeft als de TL074 dan kan ik denk ik gewoon een TL074 gebruiken?